zaterdag 10 december 2011

WEGGEBRACHT

ja ik heb ook eens het advies van mijn DH opgevolgd en mijn oude Brother Disney 4000 D
weggebracht om te verkopen. Hij had toch wel gelijk want je kunt inderdaad niet alles bewaren.
Als de machine verkocht is dan krijg ik een bedrag op mijn rekening gestort. Dat wordt spannend!!!
Heb helaas geen foto gemaakt van de  hele berg die mee ging.

vrijdag 9 december 2011

GESHOPT

met deze tassen kwam ik vanmiddag thuis
 allereerst was ik naar leimuiden geweest om aan de Firma Los te vragen of ze mijn oude borduurmachine -naaimachine in konden nemen en na een ja ben ik de rest van de middag bezig geweest om alles bij elkaar te zoeken wat daar nu al weer bij hoorde.
en ik had daar ook stof en nepbont gekocht om  een snowman en kerstboom te borduren

Bij CenA hadden ze uitverkoop en ja ook een pyama  voor Tim en een broekje want die heeft hij toch meestal nodig
 vanavond even naar zeeman geweest en nu de vraag ?
wat gaat daarvan gemaakt worden en voor wie???
hier zie je de twee kleuren stof beter.
Ga denk ik vanavond vroeg naar bed want ik hoest me te pletter en ja de dag ervoor was het te laatgeworden nl 2 uur.

NIET

veel te melden vandaag, had Tim en we hebben samen boodschappen gedaan.
Heb een klein koop verbod gekregen van mijn dochter , maar of ik me daar aan ga houden?????
Denk het niet want zag nu alweer een aanbieding  bij de Lidl voor volgende week donderdag.
morgen even naar de markt want ik wil een stuk nepbont hebben om de kerstman te gaan maken en een lapje stof als baard vindt ik minder geslaagd en niet vergeten  oplaad batterijen voor mijn camera te halen , daar de oude naar de  dump moete want ze zijn op.
Heb sinds bijna een week digitale tv  van de KPN, wat een verschil met ons oude beeld en ik huur nu een stukje harde schijf van de KPN en nu kan ik wel 6-10 zenders tegelijk opnemen  dus  3 dingen die om dezelfde tijd bv 20,30 beginnen heel handig voor zo`n verslaafde als ik ben aan TV kijken dan.
zit nu ook weer video te kijken en te mailen

woensdag 7 december 2011

GROOT

zo groot worden  de lapjes dan als je zo 8 x 8 inch( 20 x 20 cm) kunt borduren
nu alleen nog  in de goede kleur maken
Gisteren voor ruilpiet gespeeld want ik had al in de gaten dat Tim die helmen
niet veel aan vond ik heb de politie helm met hem geruild voor Takel alleen
wist ik niet dat die stukjes zo klein waren want het was lego voor 5 jaar.
Maar hij was in de wolken, hij was vandaag niet bij mij want zijn vader was thuis en
kan ook heel goed voor hem zorgen

dinsdag 6 december 2011

GROTER

borduren dan ik dacht , had vanmorgen een patroon gekocht van 8 x 8 inch en ik kan dat met deze machine borduren, dus ik kan echt patronen gaan doen van 20 x 30 cm groot, wooh! dat is fantaschtisch

maandag 5 december 2011

SINTERKLAAS OP SCHOOLTJE

Mama had al gezegd tegen hem: Oma komt je vanmiddag halen en dan mag je met haar naar huis.
Toen ik bij het schooltje kwam om er Sinterklaas te vieren waren er al vele ouders en oma`s en opa`s
en toen ik binnenstapte keek ik naar benden en daar stond Tim al  helemaal beduusd want hij snapte niet echt waarom ze allemaal in het halletje stonden en er liedjes gezongen werden. Hij wilde de hele tijd bij mij blijven en ik tilde hem telkens op maar na een poos kreeg ik wel last van mijn rug. Poosje later kwam de Sint en Pieten langs en veel kinderen mochten bij de Sint op schoot Tim werd door de juf bij hem op schoot gezet, maar je ziet hoe stevig hij Woefie vast houdt zijn rots in de branding en even later kregen de kinderen een kedootje Tim kreeg een politie helm was alleen voor een volwassen hoofd  en `s morgens had hij voor zijn verjaardag van school een Bob de Bouwer helm gehad die ook te groot was.
We hebben toen Sint weg ging de spullen bij elkaar gezocht en zijn naar mijn huis gegaan waar hij nog even lekker gespeeld heeft. Hij blijft nu 2 dagen lekker thuis bij zijn vader om bij te komen.

VERJAARDAG

 Dit cadeau kreeg de jarige job(TIM) van zijn ouders, ze hadden er de andere avond anderhalf uur over gedaan om het op te bouwen. Dennis zei op een gegeven moment ik snap er niets meer van er past niets waarop Karin zei ,nadat ze het bouwboekje had bestudeerd!, laten we de blaadjes eerst maar op volgorde leggen en toen ging het beter. 
 Hier wordt het kado van Ome Frank uitgepakt en wat kwam eruit???
een lego auto
 Hier zeggen we tegen hem dat straks Ome Frank gaat helpen met bouwen maar dat nu de Taart komt!!
 Een mooie taart met Thomas de Trein erop en Tim mocht/moest de kaarsjes uitblazen,
wat hij niet wilde doen want Mama  had altijd gezegd als er kaarsjes op tafel staan, dan mag je niet aan de flammetjes komen.
Dus nu ook niet uitblazen dacht hij.
 Kijk eens wat een mooie en lekkere taart!!!!
 Samen met mama uitblazen werkte ook niet.
 Oma Frank blies ze in een keer uit, daarna nog eens aangestoken maar  hij blies niets uit.
 Het enige wat telde waren de dootjes en af en toe hielp overgrootmoeder mee.
 met z`n 2en gaat het beter.
 Hier worden de gekregen auto`s ook op de treinbaan gezet maar deze waren iets te groot
 veel op de stoel gezet
Samen met papa bouwen en  hij heeft heel veel lego gehad want een fietsje wilde hij niet van zijn andere opa en oma, hoeve niet zegt hij dan en wil het ook echt niet hebben. Zal volgend jaar wel ,lukken.
Na de soep en broodjes hebben we Oma naar huis gebracht en zijn zelf ook naar huis gegaan.

zondag 4 december 2011

VERSCHIL

 wat een verschil kan er zijn tussen 2 huwelijksvoltrekkingen.
de eerste was een beetje stil, maar hier sprong het geluid van af, het begon al in de trouwzaal, waar we
de familie en genodigden op speciale volgorde werden geplaatst en ik erin slaagde om een goede foto van mijn moeder te maken. Nadat het bruidspaar onder geklap binnen kwam en zat toen kwamen er collega`s van Gerda al dansend binnen en zwaaiend met rose ballonen. De ambtenaar had een vlotte speech met vele verhaaltjes erbij zodat de hele sfeer ontspannen was. Mijn moeder was met haar gedachten ook veel bij die andere trouwerij en de begrafenis van een oud buurman op deze dag.
 Gerda had een mooie avondjapon aan en mijn broer  was gekleed in een mooi pak wat ze samen uitgezocht hadden daar hij totaal geen gevoel voor kleur heeft, hij had alleen als enige voorwaarde gesteld dat de stropdas een figuur moest hebben, want die draagt hij altijd en is zijn kenmerk.
 Er waren ook collega`s van Hendrik in de zaal die hadden oranje vesten/jassen aan en na het jawoord werd onderstaand bord omhoog gehouden helaas heb ik van de rest van de dag geen foto`s meer gemaakt.
maar ik kan nog wel verder vertellen. Hierna gingen we naar het restaurant toe waar we aller eerst koffie met gebakje kregen en mijn moeder werd op een speciaal gehaalde stoel neer gezet, want er stonden alleen maar van die barstoelen ,die overigens  lekker zaten,!!!!
Het eten bestond uit een buffet met heerlijke dingen waarvan ik de naam niet wist. mijn moeder at zoals gewoonlijk niet veel maar ik heb wel 2 x opgeschept van iets wat eruit zag als patat in satesaus.
Het was wel pittig in de mond en ik verdraag niet veel  peper meer sinds de overgang, maar het was zo lekker en als dessert kregen we kleine stukjes taart die erg machtig waren en als laatste weer koffie met bonbons en toen naar een ander zaal waar de muziek een ietsepietje te hard was om een geprek te voeren, daar werden Gerda en Hendrik door zijn werk ook nog weer in het zonnetje gezet.
Uit dit verhaal kon ik opmaken dat hij wel geliefd is bij zijn medewerkers.!!!!!!!
Omdat alle neven en nichten ook binnen waren en de meeste mijn moeder begroet hadden zijn wij daarna weg gegaan omdat het weer ook slecht was geworden, waren we allemaal moe toen we thuis waren, moesten toch een omweg maken om Oma weer thuis te brengen die een loge had nl. Vincent de zoon van Henk, (zijn dochter was er niet bij de hele dag want die had principieele bezwaren tegen dit huwelijk, Henk had er best verdriet van en hoopte maar dat ze later geen spijt kreeg van haar houding)
Oma had zaterdagmorgen nog gesproken met Hendrik die het heel fijn had gevonden dat wij de hele dag en nog een poosje van de avond er waren.!!!!!!!!!!