woensdag 9 januari 2013

DOM BLONDJE

ja dat ben ik!!! was dinsdag bij oma en daar was het een puinhoop.
ben gaan ruimen en de was in de machine gedaan, en toen die klaar was zei ik tegen Saskia,
dat er wel veel zeep was achter gebleven. We hebben alles opgehangen en tpoen kwamen we er achter dat ik een luierbroekje had mee gewassen, het meeste was er goed af te kloppen alleen de rok was erg wit en pluizig en die heb ik mee naar huis genomen, daar de rok goed uitgeklopt en nogmaals gewassen en toen was hij weer goe. was ik toch bijna deze mededeling kwijt.
morgen weer naar oma want Ingrid zou komen ,maar ze kan niet wordt nu dinsdag maar ze wil graag urine onderzocht hebben op blaasontsteking en weer eeen bloedafname op vrijdag om te kijken of er vitasmine gebrek is want daar kun je ook van de kluts kwijt zijn.
vervolgens kreeg ik te horen dat al er plaats is voor een geriatrisch onderzoek dit nog wel 6 !!!!!! weken kan duren, als ze dat maar redt want het eten wordt ook steeds slechter, ze is te moe om te eten, daardoor valt ze , moet ze de alarm weer gebruiken n zo gaat ze rond  in het cirkeltje.
inhalatie gebruikt ze verkeerd 4 pufjes erin in plaats van 1 en inhaleren dat gaat al helemaal niet goed!!!!!  ben er deze week dus 3 x mee bezig ik weet niet of ik dat  6 weken volhoud.
Ingrid zegt wel en dat vindt ik nog moeilijk denk er wel aan zij kan hier niets aan doen, maar ik vind het best moeilijk om haar zo te zien terwijl ze altijd zo flink en voor haar doen goed bij de tijd was.

zondag 6 januari 2013

2013

allereerst nog de beste wensen voor een gezond 2013.
dit jaar wil ik de Bom van Ulla Lenz gaan maken
het wordt een kasteel wat je op kunt fleuren met je eigen dingetjes, dus wil ik er een gaan maken voor Sanne met doornroosje en de 7 dwergen en wel een rose kasteel en verder moeten we afwachten hoe het nu verder gaat met Oma. Oma gaat heel hard achteruit en er wordt nu een geriatrisch onderzoek aangevraagd om te kijken hoe het met haar geheugen staat, ze is de weg een beetje kwijt en ze is het overzicht in alles kwijt.
als je in huis komt dan wordt er niet veel meer opgeruimd , het eten van het Oventje is afgekraakt en dat van Apetito nl diepvriesmaaltijden  wil ze ook niet, dus hebben we vrijdag weer groente en vlees gekocht. deze week maar eens vragen hoe het ging want ze heeft ook haast geen energie meer
In de AH ging ze halverwege op haar rollator zitten alleen stond ze midden in het pad  en regelmatig vraagt ze Lust ik dat???? Ze is als maar zo moe, maar dat is logisch want fatsoenlijk eten komt er niet meer naar binnen, ik maak me ernstig zorgen over haar,