zaterdag 3 augustus 2013

Onveilig

Ben je even weg dan ziet DH zijn kans en gaat met zijn mini helicopters vliegen in de kamer en deze keer is er toch wat gesneuveld. De copter vloog in een  tas waarin de kadootjes voor Sanne inzitten en maakte deze tas kapot maar even later vloog de copter in een bandjessjaal die ik gemaakt had en was stuk, dus moest er een nieuw vleugeltje gehaald worden en gelukkig was het op voorraad en nu vliegt het coptertje weer, Verder is het gelukkig wat koeler.

vrijdag 2 augustus 2013

BIL

VANMORGEN MIJN EERSTE vitamine b12 injektie gehad, Arts was blij dat ik even toelichting kwam geven op wat ik aan het doe was zij wist al van dr van Houtum wat hij gezegd had. Over de injektie zei ze, dat kan de assistente beter en die plaatste hem in de Bil ,nu ik vond het wel hoog want heb altijd begrepen dat die ronde ballen aan de onderkant je billen waren maar deze prik kwam hoger. Heb nu ook een ticker gemaakt voor ja/nee gesprek en dan zie je dat het echt wel dichter bij komt.
Gister bij Karin een barbeque gehad  , vond de worst erg zout na het bakken, maar dat lag aan mij zeiden ze. Sanne lag al heel vroeg in bed waar ze pas na een uur in slaap viel, ze was doodmoe van het kunstjes vertonen aan iedereen,  en dan niet 1 x maar wel 10 x. Ze kan nu ook zonder iets vast te houden tot sta stand omhoog komen. een vreselijk leuk gezicht en dan zie je dat ze eigenlijk verder wil, aan het handje ( 2 stuks dan) loopt ze al aardig mee, vindt het zo`n koddig gezicht. Ze heeft ook leuk met Jasmijn samen wat gedaan, Jasmijn is een lief kind maar ze heeft niet door dat ze in een harnas zit, heb nu ook gezien hoe ze moeten worstelen om haar te verschonen , jongens wat een gedoe en nu had ze nieuw gips en  was het heel lastig voor Kim om JAsmijn te verschonen.

woensdag 31 juli 2013

Modifast

Vanmorgen bij de dietiste geweest en daar afgesproken dat ik een 6 weken lang Modifast dieet( kreeg van haar vast een doos pudding die tegen de datum aan was en niet meer gebruikt mag worden in Ziekenhuis) ga volgen om de suikers omlaag te krijgen en zij vindt dat ik voor de diabetes beter in Spaarne kan blijven en voor de Gastric Bypass beter onder controle van Slotervaart kan zijn, omdat zij daar meer in gespecialiseerd zijn .  Ga maandag beginnen met de Modifast en zie wel hoelang ik het vol hou. Vandaag is Karin jarig en morgen viert zij het met een barbecue , weer zou meewerken want het wordt weer heet.

maandag 29 juli 2013

GASTRIC BYPASS

Hier wil ik graag voor in aanmerking komen en daar ga ik heel erg mijn best voor doen.
Was laatst voor het eerst bij de internist en die zei ik heb 3 opties voor je
1e afvallen en daarna 1 x per dag speciale injekties  waar je ook misselijk van kan worden zodat je vanzelf minder gaat eten.
2e afvallen en daarna 4  per dag insuline spuiten.
3e Gastric Bypass, waarbij ze de maag gaan reduceren tot een ei zodat je heel weinig meer kunt eten
maar dat is levenslang opletten en je moet ook altijd extra vitamines blijven gebruiken.
Aangezien ik al bezig was met het de maagverkleining heb ik de beslissing genomen om me weer aan te melden bij het Slotervaart Ziekenhuis en krijg 6 September het Ja-Nee gesprek met de chirurg.
Begreep van de internist dat het in principe een ja wordt MAAR mijn HB1AC moet eerst erg omlaag.
zit nu bijna op 10 en dat moet onder de 8 komen.
Vanmorgen naar het Spaarne geweest naar de diabetesverpleegkundige en die gaat helpen om onder de 8 te komen, ga woensdag naar de Dietiste om te praten over Modifast om snel die suikers naar beneden te krijgen.
Hoef van de diabetesverpleegkundige maar 4 x per dag te prikken om suikers te controleren scheelt toch weer met de praktijkondersteuner want van haar moest het 7 x per dag, mijn vingers protesteerden ook altijd tegen die 7 x.
Als ik bij de dietiste geweest ben wil ik 2 brieven schrijven 1 naar de Internist  van Slotervaart en 1 naar de Chirurg van het Slotervaart zodat ze kunnen zien dat ik serieus bezig ben met de suikers en misschien nemen ze het mee in de Ja-Nee bespreking) hoop ik), WORDT VERVOLGT